preskoči na sadržaj
O školi

Dobrodošli na web stranice IV. gimnazije

Željeli bismo na ovim stranicama predstaviti našu školu, učenike i profesore, te događaje i aktivnosti vezane uz školu. Isto tako, želja je da ove stranice daju korisne informacije svim našim učenicima i roditeljima kako bi lakše i efikasnije organizirali svoje vrijeme i pratili školska događanja, a našim budućim učenicima približiti školu i pozvati ih da nam se pridruže.

IV. gimnazija je UNESCO ASP škola, pa sudjelujemo u aktivnostima i projektima vezanim uz očuvanje UNESCO-ve baštine i pokušavamo kod naših učenika razviti svijest o njenoj važnosti.

IV. gimnazija je jezična gimnazija, pa naši učenici tjedno imaju veći broj sati stranih jezika nego u drugim školama. Osim toga, u našoj se školi, uz odobrenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, provodi program dvojezične nastave na engleskom, njemačkom i francuskom jeziku, što znači da učenici pojedinih razreda neke predmete slušaju na stranom jeziku. Uz sve to učenici se od prvog razreda mogu odlučiti za fakultativnu nastavu iz njemačkog jezika, odnosno od trećeg razreda za učenje trećeg stranog jezika – talijanskog, francuskog, njemačkog, španjolskog ili ruskog.

Obzirom na veliki broj sati nastave na stranim jezicima, naši učenici vrlo su uspješni u polaganju međunarodno priznatih ispita iz stranih jezika, kao što su ispit za Njemačku jezičnu diplomu – Sprachdiplom, Cambridge FC i CAE ispite za engleski jezik ili DELF za francuski jezik, u čemu im pomažu i izvorni govornici.

Naši učenici postižu izvrsne rezultate i na ispitima iz Državne mature, pogotovo na ispitima iz stranih jezika i hrvatskoga jezika, ali i iz drugih predmeta, tako da se uspješno upisuju na različite fakultete, uključujući i one orijentirane na prirodne i tehničke znanosti.

Uz marljiv rad i zalaganje u školi, učenici nalaze vremena i za sportske i kulturne aktivnosti,  putovanja te razne izvannastavne aktivnosti.

Ponosni smo i na dugogodišnju međunarodnu suradnju i razmjenu učenika s drugim školama, u okviru koje kontinuirano surađujemo s Hrvatskom gimnazijom „Miroslav Krleža“ iz Pečuha i sa školom Clearwater Central Catholic Highschool na Floridi, a povremeno i sa školama iz Francuske i Njemačke.

Nadam se da će Vam mrežne stranice naše škole pružiti informacije koje tražite, da ćete preko njih moći pratiti život škole, ali istodobno pozivam učenike da i sami pridonesu kreiranju ovih stranica svojim radovima, tekstovima, fotografijama i sugestijama.

Ravnateljica
Sonja Kamčev Bačani, prof.
Informacije

Raspored zvonjenja

Kalendar
« Siječanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Korisni linkovi
Opći


Tražilica


preskoči na navigaciju