preskoči na sadržaj
O školi

Dobrodošli na web stranice IV. gimnazije!

Željeli bismo na ovim stranicama predstaviti našu školu, učenike i profesore, te događaje i aktivnosti vezane uz školu. Isto tako, želja je da ove stranice daju korisne informacije svim našim učenicima i roditeljima kako bi lakše i efikasnije organizirali svoje vrijeme i pratili školska događanja, a našim budućim učenicima približiti školu i pozvali ih da nam se pridruže.

IV. gimnazija je jezična gimnazija, a u našoj se školi održava i program dvojezične nastave na engleskom, njemačkom i francuskom jeziku. Učenici se od prvog razreda mogu odlučiti za fakultativnu nastavu iz njemačkog jezika, odnosno od trećeg razreda za fakultativno učenje trećeg stranog jezika – talijanskog, francuskog, njemačkog, španjolskog ili ruskog.

Obzirom na veliki broj sati nastave na stranim jezicima, naši učenici vrlo su uspješni u polaganju međunarodno priznatih ispita iz stranih jezika, kao što su ispit za Njemačku jezičnu diplomu – Sprachdiplom (DSD I i II), Cambridge FC i CAE ispite za engleski jezik ili DELF za francuski jezik, u čemu im uz profesore naše škole pomažu i izvorni govornici.

Naši učenici postižu izvrsne rezultate i na ispitima Državne mature, pogotovo na ispitima iz stranih jezika i hrvatskoga jezika, ali i iz drugih predmeta, tako da se uspješno upisuju na željene fakultete, uključujući i one orijentirane na prirodne i tehničke znanosti.

Uz marljiv rad i zalaganje u školi, učenici nalaze vremena i za sportske i kulturne aktivnosti, putovanja te brojne izvannastavne aktivnosti.

IV. gimnazija je UNESCO ASP pridružena škola, pa sudjelujemo u aktivnostima i projektima vezanim uz očuvanje UNESCO-ve baštine i pokušavamo kod učenika razviti svijest o njenoj važnosti.

Ponosni smo i na dugogodišnju međunarodnu suradnju i razmjenu učenika s drugim školama, u okviru koje kontinuirano surađujemo s Hrvatskom gimnazijom Miroslav Krleža iz Pečuha, Clearwater Central Catholic Highschool na Floridi i s gimnazijom Janson de Sailly iz Pariza.

Nadam se da će Vam mrežne stranice naše škole pružiti informacije koje tražite, da ćete preko njih moći pratiti život škole, ali istodobno pozivam učenike da i sami pridonesu kreiranju ovih stranica svojim radovima, tekstovima, fotografijama i sugestijama.

Ravnateljica
Sonja Kamčev Bačani, prof.
Informacije

Korisni linkovi

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 4. 2020.

Ukupno: 373611
Ovaj mjesec: 3630
Ovaj tjedan: 1425
Danas: 93

Tražilica


preskoči na navigaciju